varingskollen Main rgb

varingskollen Main rgb

Randonee i Varingskollen

Mange besøker oss for å gå Randonee i Varingskollen. Vi ønsker å ta imot alle og det er lov til å gå Randonee hos oss, men for å ivareta din og andres sikkerhet, er det nødvendig med noen retningslinjer. Disse finner du på denne nettsiden (www.varingskollen.no/rando) og du må alltid sjekke her før du tråkker til topps i Varingskollen.

Instruksjonene her endres forløpende ifht føreforholdene i Varingskollen. Personer som ikke følger retningslinjene medfører fare for egen og andres sikkerhet og vil bortvises fra anlegget.

Randonee retningslinjer:

Olaløypa:
1.Randonee-oppstigning er p.t. ikke tillatt i Olaløypa innenfor anleggets åpningstid.
2. Dette gjelder også etter anleggets stengetid. Da er området definert som anleggsområde med prepparering, snøproduksjon/vedlikehold og scootertrafikk.
3. NB: Ovenstående kan fravikes før anleggets åpningstid på morninger / formiddager - under forusetning at avtale er inngått med anleggets driftsleder. Kontakt driftsleder på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller telefon 93213076.

HVIS du har avtale om å gå i Ola før åpningstid, så gjelder uansett følgende: 

- Du må gå med skarejern eller på støvlene opp henget – til høyre for markeringsporter / gjerde i henget.
- Over hengkanten må du holde deg tett inntil høyrekant på vei oppover (skiers left, sett ovenfra), helt inntil nettet.
- Utvis stor grad av aktsomhet – husk at oppstiging i et alpinanlegg er avvikende atferd som plasserer ansvaret for å unngå ulykker hos deg! 
- Det er kun tillatt med en person i bredden.
- Hør på veiledninger du mottar fra anleggets personell. Gjør du ikke dette så har personellet myndighet til å bortvise deg fra anlegget.  

Kariløypa:

1   1. Kariløypa i Varingskollen er et Randonee-Paradis!

2. Det er p.t tillatt med oppstigning i Kariløypa. Her er det kun natursnø, men oppstigning med feller er gjennomførbart og forholdene er gode for dette. 

3. Nedkjøring i Kari er ikke lov - kjør ned i Ola og forhold deg til vanlige regler for nedkjøring i alpinanlegg. Du må følge Kari helt til du møter Olaløypa og kan velge å starte nedkjøringen i løypekrysset. Du kan også holde godt høyre (helt ut til høyre kant) og gå den siste biten opp til toppstua og ta av fellene der. DA er du på toppen av Varingskollen!

4. Det er ingen spesielle føringer på trasèvalg, men vi anbefaler å følge oppråkket spor.
Utvis stor grad av aktsomhet – husk at oppstiging i et alpinanlegg er avvikende atferd som plasserer ansvaret for å unngå ulykker hos deg!

5. Det er ikke lys i Kariløypa. Det skinner litt lys igjennom fra Olalaypa som mange vurderer som tilstrekkelig, men vi anbefaler at du har med deg hodelykt.
Dette gjør deg også mer synlig for andre.

Anleggets nedre del:

Det er forbudt med Randonee oppstigning i hele anleggets nedre del: Trollparken, Hakkebakken og Parken.

Se løypekart her.