varingskollen Main rgb

varingskollen Main rgb

Hakadal Idrettslag tildelt kr 500.000,-

Hakadal Idrettslag tildelt kr 500.000,- i gave fra Sparebankstiftelsen DNB til utvikling av Skvirre Familiepark i Varingskollen!

 

Hakadal, 07. Desember 2016

Hakadal Idrettslag er tildelt kr 500.000,- fra Sparebankstiftelsen DNB til utvikling av Skvirre familiepark i Varingskollen. Midlene vil benyttes til en kraftig oppgradering av familieområdet i anlegget med fokus på gode opplevelser for familier og unge skiløpere!

Skape gode opplevelser på snø

Alpingruppa i Hakadal IL har over 50 års erfaring med alpint i skibygda Hakadal og hjemmearenaen Varingskollen Alpinsenter 3 mil nord for Oslo. Tidligere eiere signaliserte tidligere i år ønske om avhende Varingskollen Alpinsenter og Hakadal idrettslag mobiliserte dermed med kraftig moment og kjøpte skisenteret. - I tillegg til å sikre anlegg for våre aktiviteter innen alpint og langrenn så er det viktig for Hakadal IL å utvikle anlegget videre slik at vi kan skape bærekraftig drift gjennom å tilby gode opplevelser på snø for alle brukergrupper og hvor en stor del av den aktiviteten vi ønsker å skape er for barn og unge som ikke deltar i organisert idrett, sier Per Ole Thorsen, leder av Hakadal IL, og føyer til med et stort smil: - Med denne gaven fra Sparebankstiftelsen DNB er vi et viktig skritt nærmere å realisere disse ambisjonene.

Skvirre familiepark

Gaven fra sparebankstiftelsen skal gå til prosjektet «Skvirre familiepark». Dette handler om å skape gode opplevelser for en svært viktig kundegruppe for Varingskollen; de yngste barna og familiene deres sier Truls Klokkerud, styreleder i Varingskollen Alpinsenter AS, som forklarer: - Prosjektet tar utgangspunkt i eksisterende barneområde i bunn av bakken som vi ønsker å utvikle videre til et helhetlig område for gode familieopplevelser. Varingskollen har allerede etablert maskoten «Skvirre» som stadig oftere er på besøk i anlegget, og parken hans vil få hyggelige sittegrupper med bålplasser, en stor gapahuk og en scene med lydanlegg som skal benyttes som midtpunkt i arrangementer som det vil bli mange av fremover. I tillegg skal vi anlegge en ny trasè for aking og ikke minst kjøpe inn mange nye figurer, elementer og sikkerhetsutstyr som gir enda hyggeligere og sikrere skiopplevelse for de minste, forteller Klokkerud.

Toaletter der hvor de trengs!

-Et svært viktig del av prosjektet er at vi nå får flyttet sanitære fasiliteter til den delen av anlegget hvor de virkelig trengs forteller Harald Jøsendal, Daglig Leder i Varingskollen Alpinsenter AS.

– Med disse midlene kan vi nå flytte sanitære fasiliteter opp til umiddelbar nærhet av varmestua og familieområdet og det tror vi mange barnefamilier vil sette stor pris på forteller han, og avslører en annen liten hemmelighet: Samtidig frigjør vi plass nede ved billettbua og vi vurderer å flytte skiutleien fra Snøtunet og ned dit. Det tror vi også veldig mange vil sette stor pris på forteller Jøsendal.

Viktig for rekruttering!

-Vi ser på dette som et svært viktig tiltak for å sikre rekruttering inn til alpin skisport, sier Bjørn Erik Graff som er leder alpingruppa i Hakadal IL. – Dette tiltaket vil gi massive mengder gode opplevelser fokusert rundt vinter, snø og skiglede for hele familien og bidra til økt fysisk utfoldelse både hos små og store, det er et veldig godt startpunkt når vi skal rekruttere deltagere til våre mange aktivitetstilbud, som strekker seg fra organisert Skileik for de yngste til treningsgrupper for alpin racing og Freeski samt vår nystartede SFO ordning, sier Graff.

 

For nærmere informasjon, ta kontakt med:

Per Ole Thorsen

Leder, Hakadal Idrettslag Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 952 98 515

Truls Klokkerud

Styreleder Varingskollen Alpinsenter AS

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 992 51 975

Harald Jøsendal

Daglig leder, Varingskollen Alpinsenter AS

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 932 13 076

Bjørn Erik Graff

Leder, Hakadal IL, alpingruppa Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

970 55 587

Varingskollen benytter seg av informasjonskapsler, les mer om vår bruk av cookies.