varingskollen Main rgb

varingskollen Main rgb

Vi har åpnet!

Varingskollen åpner kl15 førstkommende fredag, nesten 3 uker tidligere enn i fjor.

– Vi er kjempefornøyde med å få til åpningen såpass tidlig, det er nå folk virkelig gleder seg og snakker om snø, så det er viktig for oss som ligger i tettbebygde strøk å komme i gang i god tid før jul, forteller anleggsjef i Varingskollen Andy Taylor.

– Vi får takke værgudene for en kald november, som igjen har gitt oss muligheten til å produsere snø på et tidligere tidspunkt enn i fjor. Det er veldig godt å komme i gang i Hakkebakken og åpne skisenteret med en god magefølelse med at det også kommer noe kulde de neste dagene, supplerer daglig leder i Varingskollen og Oslo Vinterpark Espen Bengston. Sesongkortet i Varingskollen er også gyldig i Oslo Vinterpark.

Klikk her for åpningstider

Snø produksjonen har pågått i fem dager den siste uken, men Varingskollen og Vinterparken stopper snøkanonene nå som plussgrader og regn kom innover landet på tirsdag. – Vanligvis trenger vi fem dager for å åpne de første bakkene, men så kom det plussgrader i dag. Været er som normalt litt ustabilt når høsten klorer seg fast, mens kong-vinter velter seg innover landet. Vi ser på værvarslet at vi mest sannsynlig kommer i gang med snø produksjonen igjen før helgen, og åpner på fredag kl15:00! Det er samtidig med Hemsedal, noe vi er veldig fornøyd med, forteller en entusiastisk Bengston.

En kald november i Oslo.

-Våre snø produksjonsteam har jobbet natt og dag siden torsdag i forrige uke og det ser vi resultatene av nå med store dunger med snø og åpning 10-12 dager tidligere enn normalen. Snømennene våre har lagt ned en durabelig innsats den siste uken, forteller Bengston

I første omgang er det Hakkebakken i Varingskollen og Tårnbakken i Oslo Vinterpark som åpner. Etter hvert vil de andre bakkene åpnes fortløpende etter hvert som snø og kuldegradene får overtaket. –Vi ønsker å åpne alle bakker så fort som overhodet mulig, men det er også viktig for oss å levere kvalitet når vi først kommer i gang med alle bakker, understreker Bengston.

Suksess med priskutt

Oslo Vinterpark og Varingskollen har ryddet opp i sin prisstruktur før sesongen og kuttet prisene kraftig på sesongkort. -Vi har fått enorme mengder med positive tilbakemeldinger og det viser seg også på salgstallene. Det har virkelig blitt den store snakkisen vi håpet på i høst og vi er svært optimistiske på salget fremover da de aller fleste kjøper sesongkort når vi åpner anlegget. 

- Det er vanskelig for oss å gi noen eksakte tall med tanke på økningen, da vi hadde et tidsbegrenset tilbud på sesongkort frem til 1.desember i fjor, men det ser svært lovende ut, avslutter Bengston.

Så gjenstår det å se hvor stor den endelige suksessen blir, forholdene ligger ihvertfall tilrette med tidlig åpning og gode priser!

Varingskollen benytter seg av informasjonskapsler, les mer om vår bruk av cookies.