varingskollen Main rgb

varingskollen Main rgb

Løypekart Varingskollen

Randonee i Varingskollen

Mange besøker oss for å gå Randonee i Varingskollen. Vi ønsker å ta imot alle og det er lov til å gå Randonee hos oss, men for å ivareta din og andres sikkerhet, er det nødvendig med noen retningslinjer. Disse finner du på denne nettsiden (www.varingskollen.no/rando) og du må alltid sjekke her før du tråkker til topps i Varingskollen.

Instruksjonene her endres forløpende ifht føreforholdene i Varingskollen. Personer som ikke følger retningslinjene medfører fare for egen og andres sikkerhet og vil bortvises fra anlegget.

Randonee retningslinjer:

Olaløypa:
1.Randonee-oppstigning er p.t. ikke tillatt i Olaløypa innenfor anleggets åpningstid.
2. Dette gjelder også etter anleggets stengetid. Da er området definert som anleggsområde med prepparering, snøproduksjon/vedlikehold og scootertrafikk.
3. NB: Ovenstående kan fravikes før anleggets åpningstid på morninger / formiddager - under forusetning at avtale er inngått med anleggets driftsleder. Kontakt driftsleder på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller telefon 93213076.

HVIS du har avtale om å gå i Ola før åpningstid, så gjelder uansett følgende: 

- Du må gå med skarejern eller på støvlene opp henget – til høyre for markeringsporter / gjerde i henget.
- Over hengkanten må du holde deg tett inntil høyrekant på vei oppover (skiers left, sett ovenfra), helt inntil nettet.
- Utvis stor grad av aktsomhet – husk at oppstiging i et alpinanlegg er avvikende atferd som plasserer ansvaret for å unngå ulykker hos deg! 
- Det er kun tillatt med en person i bredden.
- Hør på veiledninger du mottar fra anleggets personell. Gjør du ikke dette så har personellet myndighet til å bortvise deg fra anlegget.  

Kariløypa:

1   1. Kariløypa i Varingskollen er et Randonee-Paradis!

2. Det er p.t tillatt med oppstigning i Kariløypa. Her er det kun natursnø, men oppstigning med feller er gjennomførbart og forholdene er gode for dette. 

3. Nedkjøring i Kari er ikke lov - kjør ned i Ola og forhold deg til vanlige regler for nedkjøring i alpinanlegg. Du må følge Kari helt til du møter Olaløypa og kan velge å starte nedkjøringen i løypekrysset. Du kan også holde godt høyre (helt ut til høyre kant) og gå den siste biten opp til toppstua og ta av fellene der. DA er du på toppen av Varingskollen!

4. Det er ingen spesielle føringer på trasèvalg, men vi anbefaler å følge oppråkket spor.
Utvis stor grad av aktsomhet – husk at oppstiging i et alpinanlegg er avvikende atferd som plasserer ansvaret for å unngå ulykker hos deg!

5. Det er ikke lys i Kariløypa. Det skinner litt lys igjennom fra Olalaypa som mange vurderer som tilstrekkelig, men vi anbefaler at du har med deg hodelykt.
Dette gjør deg også mer synlig for andre.

Anleggets nedre del:

Det er forbudt med Randonee oppstigning i hele anleggets nedre del: Trollparken, Hakkebakken og Parken.

Se løypekart her. 

Ny sesong nærmer seg!

Ny sesong nærmer seg - og vi har ny Daglig Leder på plass i Varingskollen!

Pressemelding 18/8-17:

Ny Daglig Leder i Varingskollen Alpinsenter AS

 

Richard Palmgren er ansatt som ny Daglig Leder i Varingskollen Alpinsenter AS og bringer med seg lang erfaring fra reiseliv, destinasjonsutvikling og drift av alpinanlegg.

Fantastisk sesong med doblet besøk

Etter overtagelsen av Varingskollen Alpinsenter AS har anlegget vært igjennom en fantastisk sesong hvor besøkstallene er doblet i forhold til fjorårssesongen og selskapet er tilbake i økonomisk balanse. På vei inn i en ny sesong så er ny Daglig Leder på plass i Varingskollen. Han har vært ute en vinterdag før.

Spennende mulighet

- Når denne muligheten dukket opp så måtte jeg bare ta den, sier Richard Palmgren. Varingskollen er et veldig spennende anlegg med fantastiske utviklingsmuligheter og suveren beliggenhet i forhold til Oslo og befolkningstette områder på Østlandet. Her er det virkelig mulig å skape Østlandets beste alpinanlegg og jeg gleder meg til å ta fatt i oppgaven sier han

Lang erfaring

Richard Palmgren har lang erfaring med reiseliv, destinasjonsutvikling og drift av alpinanlegg. Han har blant annet vært daglig leder i Trysil Booking, Daglig leder i Geilo Skiheiser og Daglig Leder i Hamrafjället Lift AB/Tänndalen som er et av Sveriges største skianlegg. Han kommer til stillingen fra Mora Golfklubb. – Felles for alt jeg har gjort tidligere er å jobbe med bærekraftig drift gjennom fokus på gjester, gode opplevelser og kontinuerlig utvikling sier Richard, og legger til: -Der tror jeg også nøkkelen ligger for videre utvikling i Varingskollen

Blir Nordmann igjen

-Nå blir jeg nordmann igjen, denne gangen også Hakadøl smiler Richard, som vil være på plass i stillingen fra 1.september og da med bosted i Hakadal.

Veldig fornøyd

-Vi er veldig fornøyd med å ha fått en så erfaren og dreven kar som Richard Palmgren med på laget sier Truls Klokkerud, Styreleder i Varingskollen Alpinsenter AS. – Hakadal Idrettslag har store planer for Varingskollen og med denne ansettelsen så viser vi at vi setter videre utvikling i fokus for å kunne realisere vår plan om å gjøre Varingskollen til Østlandets beste alpinsenter og en helårs aktivitetsarena sier Klokkerud.

For nærmere informasjon, ta kontakt med:

Truls Klokkerud

Styreleder Varingskollen Alpinsenter AS

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 992 51 975

Alpinsenter med mest snø på Østlandet

Endelig Vinterferie!

Endelig er vinterferien her! I Varingskollen blir det full rulle i både uke 8 og uke 9. Vi har superhyggelig familieområde med fyr i bålpannene, varm grill og besøk av maskotten Skvirre. Nyt vinterferien oss med 100% vinter,  flotte forhold og massevis av åpne løyper, både for alpint, snowboard og langrenn. 

I år lanserer vi også Vinterferiekortet! Kjør så mye du vil mandag-søndag i uke 8 eller uke 9: 700,- for barn / 1.000,- for voksen! 

Har du lyst på en deilig dag på ski? Ta turen til oss - 30 minutter fra Oslo Sentrum!

Se aktivitetene våre her

Les mer om familieområdet og barnas Varingskollen her

Sjekk oppdatert føreinformasjon her.

Åpningstidene ser du her. 

Priser på heiskort finner du her.

Velkommen til fantastisk vinterferie i Varingskollen!

Juletilbud på sesongkort

Gled en du er glad i (eller deg selv), og kjøp sesongkort før jul. Den perfekte julegave, og nå med et ekstra godt tilbud med på kjøpet!

Gavekort: Dersom du kjøper enkeltvise sesongkort før jul, får du med et gavekort på 250 kr til leie eller kjøp av utstyr i skishopen i Varingskollen. Kjøper du familiepakka får du gavekort på kr 500,- til bruk i skishopen!

Les mer …

Hakadal Idrettslag tildelt kr 500.000,-

Hakadal Idrettslag tildelt kr 500.000,- i gave fra Sparebankstiftelsen DNB til utvikling av Skvirre Familiepark i Varingskollen!

Les mer …

Jul i Varingskollen

Desember er spekket med aktiviteter for både store og små i hele alpin- og langrennsanlegget! Under finner du en oversikt over de planlagte aktivitetene i Varingskollen.

Les mer …

Terrengparken i Varingskollen har vært blant de beste i Norge, og selvfølgelig skal vi ha en skikkelig park i år også! Fete rails, store hopp og utfordrende elementer - hele pakka skal på plass. Alt fra små barn og nybegynnere til viderekommende og profesjonelle landslagskjørere vil kunne øve og utfordre seg på sitt eget nivå i Varingskollen i år.

 Satser på tidlig åpning

For Varingskollen er det viktig å gi et parktilbud som er muliggjør åpning tidlig i sesongen. I arbeidet med å få til en park som er ferdig produsert og klar til bruk i desember har vi satt i gang en del tiltak. Et av disse er masseutfylling i parken som tar ned behovet for snømengder til produksjon av parkelementer. Et annet tiltak er å utforme parken slik at den kan endres og tilføres nye elementer gjennom sesongen.

Terrengpark på kjørernes premisser
Vi vil prioritere å lytte til kjørerne, og bygge parken slik kjørerne vil ha den. Ledelsen i Varingskollen Alpinsenter vil frem mot sesongstart invitere alle brukergrupper av park i anlegget til å komme med innspill og forslag på utforming av park og elementer i parken. Mer informasjon om dette kommer i løpet av oktober/begynnelsen av november.

En levende terrengpark
Det er viktig for oss å ha en park som er levende der vi bytter og bygger om på parken i løpet av sesongen. Vi vil ha et stort fokus på parken skal holde høy standard, både på utfordringer og sikkerhet. Her vil innspill fra de som faktisk bruker parken være svært viktig.

For nybegynnere og de minste barna
I Trollparken vil du også i år finne blåparken som er ypperlig for nybegynnere og de minste barna, med en 550m lang linje med små hopp og rails/boxer. Her vil man kunne øve opp ferdighetene og bygge opp mot til og etter hvert bevege seg over i rødparken.

For de som er mer viderekommende
Terrengparken i Varingskollen er 550meter lang og vi har et mål om å fylle den med mest mulig røde elementer. Her vil du finne store hopp, morsomme og utfordrende rails og masse muligheter for kreativitet.

Velkommen til Varingskollen, bare 30 minutter fra Oslo.